Bouwlaag

Bedrijfsobject

Bouwlaag

Een bouwlaag, ook wel bekend als verdieping of etage, verwijst naar een horizontale gedeelte van een gebouw dat boven de begane grond ligt. Het wordt gedefinieerd als een niveau dat gebruikt wordt voor het verdelen van een gebouw in afzonderlijke horizontale secties. Een bouwlaag kan bestaan uit verschillende kamers, ruimtes of appartementen die zich op dezelfde hoogte bevinden.

De hoogte van een bouwlaag kan variëren, maar over het algemeen bevinden de plafonds van opeenvolgende bouwlagen zich op vergelijkbare hoogten. Elke bouwlaag is meestal bereikbaar via trappen, liften of andere verticale vervoersmiddelen in het gebouw.

Het aantal bouwlagen in een gebouw kan variëren, afhankelijk van het ontwerp en de functie van het gebouw. Hoogbouw kan vele bouwlagen hebben, terwijl laagbouw doorgaans een beperkt aantal bouwlagen heeft. Bouwlagen worden vaak genummerd vanaf de begane grond, waarbij de begane grond zelf meestal niet als een bouwlaag wordt geteld. Bijvoorbeeld, een gebouw met vijf bouwlagen heeft verdiepingen genummerd als 1, 2, 3, 4 en 5, waarbij de begane grond wordt aangeduid als "0" of "BG".

Het concept van bouwlagen is essentieel bij het ontwerpen, construeren en in kaart brengen van gebouwen, omdat het de organisatie en navigatie binnen een gebouw vergemakkelijkt. Het speelt ook een rol bij het bepalen van de bouwkosten en de functionele indeling van een gebouw.

Gerelateerde views


Relaties


    Contextdiagram

    Bekijken op ware grootte om deze op te slaan or printen
    Klik op de onderdelen voor de beschrijving van dat onderdeel.
    Een bouwlaag, ook wel bekend als verdieping of etage, verwijst naar een horizontale gedeelte van een gebouw dat boven de begane grond ligt. Het wordt gedefinieerd als een niveau dat gebruikt wordt voor het verdelen van een gebouw in afzonderlijke horizontale secties. Een bouwlaag kan bestaan uit verschillende kamers, ruimtes of appartementen die zich op dezelfde hoogte bevinden. De hoogte van een bouwlaag kan variëren, maar over het algemeen bevinden de plafonds van opeenvolgende bouwlagen zich op vergelijkbare hoogten. Elke bouwlaag is meestal bereikbaar via trappen, liften of andere verticale vervoersmiddelen in het gebouw. Het aantal bouwlagen in een gebouw kan variëren, afhankelijk van het ontwerp en de functie van het gebouw. Hoogbouw kan vele bouwlagen hebben, terwijl laagbouw doorgaans een beperkt aantal bouwlagen heeft. Bouwlagen worden vaak genummerd vanaf de begane grond, waarbij de begane grond zelf meestal niet als een bouwlaag wordt geteld. Bijvoorbeeld, een gebouw met vijf bouwlagen heeft verdiepingen genummerd als 1, 2, 3, 4 en 5, waarbij de begane grond wordt aangeduid als "0" of "BG". Het concept van bouwlagen is essentieel bij het ontwerpen, construeren en in kaart brengen van gebouwen, omdat het de organisatie en navigatie binnen een gebouw vergemakkelijkt. Het speelt ook een rol bij het bepalen van de bouwkosten en de functionele indeling van een gebouw. (BusinessObject) Bouwlaag Ruimte is een fysiek afgebakend gedeelte van een bouwwerk dat toegankelijk (betreedbaar) is. (BusinessObject) Ruimte Een gebouw / bouwblok is een in de werkelijkheid fysiek begrensd bouwwerk. Toelichting CORA: Een gebouw kan meerdere vormen van gebruik bevatten, bijvoorbeeld een appartementencomplex met in de plint bedrijfsruimtes, of een gebouw met een basisschool en daarboven gelegen woningen. Voor het registeren van de functies van een gebouw is het zinvol dit per gebouwdeel te realiseren. (BusinessObject) Gebouw / Bouwblok De fysieke verschijningsvorm van grond (en daarmee verbonden opstal) dat als onroerende zaak in het kadaster aangemerkt wordt. (BusinessObject) Vastgoedeenh- eid AggregationRelationship AggregationRelationship CompositionRelationship Deze svg is op 07-04-2024 15:51:46 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 07-04-2024 15:51:46 CEST




    Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 24 feb 2024 om 17:29.