Meer grip op uw processen

Bedrijfsprocessen zijn de motor van je organisatie. Maar hoe krijg je daar nu grip op?

“Op weg naar uniformiteit op basis van de CORA-processen”
EdwinMennes.jpg
Edwin Mennes
Coördinator I&A bij Waardwonen en WOONstichting Gendt

Met een samenwerking op de bedrijfsvoering van Waardwonen en Woonstichting Gendt in het vooruitzicht hebben we gekozen de huidige ERP systemen te vervangen en het applicatielandschap te optimaliseren. De CORA-bedrijfsprocessen vormden een mooi vertrekpunt voor onze aanbesteding van een nieuw ERP-systeem. Het is een neutraal en herkenbaar uitgangspunt voor corporaties en ICT-leveranciers. Hierdoor begrijpen we elkaar beter.

Controle over Processen: Sleutel tot Succes en Flexibiliteit in Woningcorporaties[bewerken | brontekst bewerken]

Het is heel belangrijk dat woningcorporaties controle hebben over hoe ze dingen doen. Dit zorgt ervoor dat ze taken goed en snel kunnen uitvoeren, waardoor ze tijd en geld besparen. Ook leidt dit tot goede en constante resultaten, wat klanten en bewoners blij maakt en de reputatie van het bedrijf verbetert. Controle over processen helpt ook om te begrijpen waar het geld naartoe gaat en hoe het beter beheerd kan worden. Het maakt het gemakkelijker om problemen te zien aankomen en ermee om te gaan. Bovendien zorgt het voor duidelijke communicatie binnen het bedrijf en biedt het ruimte voor nieuwe ideeën en oplossingen. Uiteindelijk draagt dit bij aan een goede ervaring voor klanten en bewoners, wat belangrijk is om klanten en bewoners te behouden. Kortom, controle over processen is essentieel voor het succes en de flexibiliteit van een woningcorporatie, vooral in een veranderende omgeving. Het helpt bij het slim gebruik van middelen en het omgaan met nieuwe uitdagingen.

Hoe krijg je dit voor elkaar?[bewerken | brontekst bewerken]

Om controle te behouden over bedrijfsprocessen, volg deze stappen: Analyseer huidige taken, stel duidelijke doelen, standaardiseer werkwijzen, wijs verantwoordelijkheden toe, integreer handige technologie, bied training aan, monitor voortgang regelmatig, verzamel feedback van collega's en klanten, pas aan indien nodig, documenteer werkprocedures helder en gebruik rapporten voor inzicht in prestaties, trends en verbeteringen. Deze aanpak bevordert efficiëntie, kwaliteit en flexibiliteit, waardoor je beter kunt presteren en snel kunt reageren op veranderingen in je woningcorporatie.

We bieden een schat aan referentiemateriaal, -modellen en standaarden om op bovenstaande punten een versnelling te maken. Zie de gerelateerde links aan de rechterzijde van deze pagina voor meer inspiratie.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt 2024 om 10:33.